Motoristička i motokros oprema

Proljeće i ljeto omiljena su godišnja doba svakog motorista, jer im niz sunčanih i suhih dana omogućavaju im dugotrajne vožnje. Ljubitelji motora najčešće su veoma povezani s motorima i vole vožnju više od ljubitelja automobila, a upravo zbog toga što su veoma izloženi mogućim ozljedama i nalaze se na otvorenom, bitno je da je motoristička oprema koju koriste kvalitetna. Ako vam je potrebna moto oprema i niste sigurni što sve spada u nju, te gdje je kupiti, sve to možete saznati u nastavku teksta.

Continue reading “Motoristička i motokros oprema” »

Kvalitetne metlice brisača za bolju vidljivost

Loši vremenski uvjeti, posebice kiša, predstavljaju probleme brojnim vozačima. Kombinacija kiše i slabo osvjetljene ceste također je vrlo opasna. No, ponekad dodatan problem mogu stvarati i loši dijelovi automobila. Brisači su ti koji itekako utječu na preglednost i vidljivost u slučaju lošeg vremena.

Najvažniji dio su svakako metlice brisača koje čiste automobilska stakla te direktno utječu na to kako će vam staklo izgledati nakon što prođu preko njega. Mnogi ih zamijene tek kada nakon njihova prolaska gotovo da i ne vide neki učinak. No, zbog vaše sigurnosti i sigurnosti svih ostalih, bolje ih je zamijeniti na vrijeme.

Continue reading “Kvalitetne metlice brisača za bolju vidljivost” »

Učinkovitija rasvjeta za automobile

Brojni dijelovi na automobilu su kroz godine doživjeli niz tehnoloških promjena, uglavnom na bolje. Tehnologija napreduje, a brzi razvoj se može primijetiti i u automobilskoj industriji. Tako se danas u automobilima mogu pronaći dodaci koji su do prije nekoliko godina bili gotovo nezamislivi. Neki od njih namijenjeni su za zabavu, drugi su su više usmjereni na sigurnost vozača i ostalih putnika.

Continue reading “Učinkovitija rasvjeta za automobile” »

Svjećice za auto – prvi glasnik problema

Svjećice za auto su bitna komponenta svakog automobila i bitno je voditi brigu o njihovom stanju. Uloga svjećice za auto je da proizvede iskru  koja pali smjesu goriva i zraka u cilindru, a ta iskra mora biti jaka i postojana posebno zbog toga što je svjećica izložena visokoj temperaturi i tlaku. Zbog toga se svjećica proizvodi iz keramike jer na taj način ima toplinsku zaštitu.

Continue reading “Svjećice za auto – prvi glasnik problema” »

Hladnjak klime su glavna komponenta klima za auto

Hladnjak klime, odnosno kondenzator, bitan su dio svakog auta i stoga je bitno pripaziti da one budu unaprijeđene i da rade svoj posao. S obzirom da je dio jako bitnog sistema, sistema za rashlađivanje auta, on mora biti funkcionalan. U suprotnom u autu nastaje niz problema za koje možda niste vjerovali da mogu biti uzrokovani malenim nemarom.

Hladnjak klime su oblikovane tako da što brže predaju toplinu, a njegova je površina velika i rebrasta. Hladnjak klima nalazi se iza kompresora (što je obično u blizini hladnjaka rashladne tekućine za motor). Kroz njega struji zrak i tako dalje pomaže autu u rashlađivanju. Obično se rade od aluminija, imaju mikrokanale i određene dijelove od lima.

Continue reading “Hladnjak klime su glavna komponenta klima za auto” »

Krovne kutije su prijatelj svakog vozača

Pripremate li se za duži put automobilom te primijetite li da u njemu nema dovoljno prostora za sve vaše stvari, sada je savršeno vrijeme da uložite u krovne kutije. One su odličan način da povećate količinu prostora za prtljagu i pojednostavite si pakiranje, ali si također učinite putovanje sigurnijim i ugodnijim.

Ovo relativno malo ulaganje itekako će vam se isplatiti, čak i ako se na putovanja ne upućujete često. Ova vrsta auto opreme odličan je dodatak i ako planirate prijevoz stvari većih dimenzija koje u automobil tijesno stanu te mogu predstavljati opasnost za putnike.

Continue reading “Krovne kutije su prijatelj svakog vozača” »

Kvalitetni nosači za bicikle koji će vam olakšati putovanja

Iako je biciklizam službeni sport u kojem se sportaši takmiče, on je najpopularniji kao hobi, a upravo zbog toga što može pružati zabavu cijeloj obitelji, kada idete na putovanje kvalitetni nosači za bicikle su neophodni na vašem automobilu.

Kao hobi biciklizam je popularniji iz godine u godinu, a u današnje vrijeme kada sve više ljudi obraća pažnju na zdravlje i trening, biciklizam je postao omiljeni obiteljski hobi. Kada idete na putovanje, te morate prevesti bicikle za cijelu obitelj, nosači za bicikle su neophodni, a koje sve vrste postoje, koji su najbolji, te kako ih montirati pročitajte u nastavku teksta.

Continue reading “Kvalitetni nosači za bicikle koji će vam olakšati putovanja” »